KFC Evergem-Center – KFCE Belzele      4 – 2

Wedstrijdverslag                           26° competitiematch

“ Ook in matige derby de wet van de sterkste ondergaan ! “

Met toch wel wat hoge verwachtingen trokken we zaterdagavond naar het centrum voor de derby tegen onze naaste buren . Wetende dat het bij geel-rood de laatste tijd ook niet zo goed loopt , hoopten we op puntengewin .

Deze veronderstelling moesten we terug al vlug opgeven want we zagen een gretiger en vooral veel sneller Evergem die onze verdediging de eerste twintig minuten constant vastzette op onze eigen helft . Dit resulteerde in een doelpunt na slecht uitverdedigen op de 22° minuut via S.Kesteloot . Offensief konden wij heel weinig dreigen en het werd nog erger want net voor de rust werd het 2-0 terug na onvoldoende uitvoetballen .

Tweede periode een beter Belzele die toch wat meer druk uitoefende en kansjes creëerde . De inbreng van Arne Cazaerck ( startte op de bank wegens te laat door werkverplichtingen ) speelde daarin een rol en onze aanvallers kwamen veel meer in het spel . Terug een opdoffer want op een slecht moment werd onze defensie in snelheid gepakt en scoorde Evergem de 3-0 . Kort daarna toch een tegenprik want na vrije trap en een afgeweken bal kon Cazaerck de 3-1 aantekenen . Terug een beetje moed die al vlug vervloog want na een hoge kopbal via Caluwe viel die onder de deklat binnen achter een verraste doelman Comeyne 4-1 . We konden de pil enigszins nog verzachten met een omgezette strafschop via Jef Van Driessche na een fout op de doorgebroken Cazaerck . Eindstand 4-2 in deze matige derby betwist op een hard en oneffen terrein waar de thuisploeg het vooral haalde op basis van hun inzet en hogere snelheid .

Volgende week “de clash “ tussen de twee zwakste broertjes van de reeks . Spelen om niet als laatste te eindigen in dit voor ons ongekend zwak seizoen . Bij winst springen we over Zomergem . Maar ja lukt ons dat eigenlijk nog ?? Positief blijven en vooral meer grinta tonen dat zal nodig zijn want ook “ De Mickeys “ zijn gebrand om de nederlaag in de heenwedstrijd recht te zetten . Aan ons om daar een stokje voor te steken en ook thuis van hen te winnen !

Jens Verdegem is geschorst , Schauvliege blesseerde zich aan de heup . We kunnen wel weer beroep doen op Van Leene ( ontbrak wegens familiefeest ) , Schynkel ( genezen van een hardnekkige hoest )  ,Lecluyse ( verrekking ? ) en Ringoot ( blessurevrij ? ) .