KFC Evergem-Center  – KFCE Belzele   2 – 0


Wedstrijdverslag competitiewedstrijd 11 Datum : 12/11/2023

“ Belzele overduidelijk onterechte verliezer na Evergemse derby ! “

Derby-wedstrijden zijn traditioneel niet altijd de mooiste matchen wat betreft goed technisch en verzorgd voetbal . Het werd zoals het meerdere keren gebeurde in het verleden een stevig betwiste partij op een zwaar en hobbelig veld .

De eerste helft was het niet te zien dat er zo een groot verschil in rangschikking was tussen beide ploegen . Belzele was duidelijk de betere en gevaarlijkste ploeg maar had het ongeluk op een super keepende doelman Bryan Goris te stuiten . Zijn collega aan de overkant Comeyne had minder werk en had dan nog pech toen de enige gevaarlijke Evergemse aanval na een uitglijden in onze verdediging door Van Hijfte-Ysebaert rond de 25°min na uitkomen van Steven met “een lucky” werd binnengetikt (1-0) . Belzele zette nu alles op alles om nog vóór de rust op gelijke hoogte te komen maar Dame Fortuna blijft ons slecht gezind . Een prachtaanval op links via Van Leene wiens voorzet in volley door Van Der Cruyssen op de paal werd gepoeierd , een nieuwe redding van Goris op een schot van Van Driessche en tot overmaat van ramp een gemiste strafschop ( al de 4de dit seizoen ) verhinderde een gelijke stand tot aan de koffie .

De tweede helft startte en al op de eerste minuut terug pech voor ons want het schuine schot van Brent Van Leene werd door Goris via de paal geweerd . Belzele voelde wel dat het nu niet lang zou duren om te scoren maar Evergem verdedigde sterk en de tijd tikte weg . Wissels werden doorgevoerd en invaller Cé Lecluyse zag zijn kopbal na voorzet Van Van Der Cruyssen met een prachtige reflex in de linker benedenhoek door Goris gered . De derby werd grimmiger en ontaarde rond de 82°min in een opstootje waarbij de goed leidende ref.Rabhi Ouadi  een reeks kaarten uitdeelde waaronder rood voor Smekens ( Belzele ) en Lippens ( Center ) . Onze jongens zetten nog alles op alles om toch maar de nederlaag te vermijden maar Center trok zich goed terug en hun verdediging gaf geen krimp . De thuisploeg werd nog tot 9 herleid toen Van  Hijfte-Ysebaert  zijn tweede geel kreeg maar ook deze numerieke meerderheid bracht geen resultaat op . Op de 93°min.werd er voor Belzele nog wat meer zout in de wonde gestrooid toen op een tegenstoot na onze zoveelste poging,  in een rommelige fase voor ons doel de 2-0 aangetekend werd door Verdegem .

Er werd na dit doelpunt direct afgefloten en wij waren een zoveelste ontgoocheling rijker . Het is tegenwoordig wekelijks hetzelfde liedje : Nooit overspeeld worden maar telkens “ de boot ingaan” na een wedstrijd waar het maar niet lukt om te scoren en de factor geluk ons niet gegund wordt .

Volgende week de komst van Goalgetters St.-Laureins B ! Nu is het echt al van moeten . Wij branden een kaarsje(s) voor al die heiligen die ons wat bijval willen bezorgen .  

Belzele speelde met : S.Comeyne ––K.Schynkel – J.Van Driessche – A.Cazaerck – T.Van Hecke– J.De Wulf – I.Van Der Cruyssen – Q.Smekens – J.De Langhe – B.Van Leene- A.Criel

Res : L.Van Hecke-  – C.Lecluyse – Akoda T. – J. Vermeire

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *