KFC Evergem–Center  –  KFCE Belzele 0 – 1

Wedstrijdverslag 30° competitiematch 2022-23

“ Verdiende derbywinst als seizoenafsluiter ! “

Een derby om het seizoen te beëindigen met als inzet de door ons beoogde 10°plaats in het eindklassement stond gisteren op het programma . Onze jongens waren er op gebrand om tegen onze naaste buren uit Center zich te revancheren na de 0-2 nederlaag uit de heenwedstrijd .De thuisploeg had een etentje georganiseerd wat niet onaardig aantal eters en supporters naar “ ‘t Lindeke “ lokte en daar en boven was het zonnetje ook van de partij , dus alles aanwezig om er een mooie partij van te maken .

Het enige minpuntje was de staat van het terrein wat het voor beide ploegen moeilijk maakte om het betere technisch voetbal op de mat te leggen . Maar dit heb je meestal bij derby’s dat het meer gevechtsvoetbal wordt en men elkaar weinig tijd geeft om goed te combineren . Zo was het gisteren ook en dat zagen we duidelijk de eerste 20 minuten . Geleidelijk aan was het vooral Belzele dat het voortouw nam en enkele keren gevaarlijk kwam opzetten wat resulteerde in een doelpunt op de 27°min toen Jef Van Driessche in de draai met een laag schot doelman Dhaese verschalkte in de linkerbenedenhoek (0-1) . Terug een kleine voorsprong net zoals de vorige twee wedstrijden waar we telkens met 2-1 verloren dus de boodschap was dit te kunnen aanhouden . Tot aan de rust bleef de score onveranderd ook al was Evergem toch enkele malen gevaarlijk maar Steven Comeyne hield zijn netten schoon.

Een tweede periode met een wat gelijkaardig spelbeeld , veel middenveldvoetbal met onderlinge duels maar weinig gevaar in de zone van de waarheid voor beide ploegen . Tot rond de 70° minuut Belzele een dolle 5 minuten kende met eerst en vooral een miraculeuze redding van keeper Dhaese die op een afwerken van Jef Van Driessche na voorzet van Brent Van Leene met een katachtige reflex zijn ploeg behoedde voor een dubbele achterstand . Daarna op hoekschop van Cazaerck tweemaal pech voor Den Eendracht zowel Lecluyse als Schauvliege zagen hun kopbal op de deklat stranden .En het was nog niet over want enkele minuten later trof Verdegem met een afstandsschot tevens de dwarsligger. Evergem dreigde nog even met hun snelle spitsen Welvaert en Aiche maar onze defensie gaf geen krimp . De over-time brak aan en toen werd het nog even zeer spannend want nadat Vince De Greve de kans op 0-2 verkeek mochten we een kaarsje branden dat in de allerlaatste seconden van deze derby een klutsbal vóór het Belzeelse doel ei zo na niet in ons doel belandde.

Zoals gezegd een overwinning die ons op de 10°plaats van de eindrangschikking bracht en die uiteindelijk nog wat kleur gaf aan het voorbije seizoen die wij als leerschool beschouwden voor de vele eigen jongeren die dit jaar hun kans kregen in het eerste elftal .

Belzele speelde met : S. Comeyne – J. De Langhe – T. Van Leene – S. Schauvliege – J.Van Driessche – A. Cazaerck – J. Verdegem – C. Lecluyse – B. Van Leene – Q.Smekens – R.Colpaert

Res : A.Van Der Gracht – A.Yurtay – N.De Wispelaere – V.De Greve

Verslag : GC Koen C