KFAC Waarschoot  – KFCE Belzele       3 – 1

Wedstrijdverslag 9° competitiematch 2023-24 Datum : 29/10/2023

“ Leeuwkes trekken aan het langste eind na rommelige wedstrijd “

Traditioneel is een wedstrijd tussen de Waarschootse “ Leeuwkes “ en den “Eendracht “ uit Belzele eentje met veel inzet en wordt die op het scherp van de snede gestreden . Gisteren was dit gedeeltelijk terug een feit maar het werd eerder een rommelige match waar de alleen leidende scheidsrechter ( geen assistenten ) met momenten het Noorden kwijt was en het mindere verloop van de wedstrijd mede bepaalde .

Het kon niet slechter starten voor ons want een slecht inspelen in het middenveld werd onderschept en de vinnige spits Geirnaert werd diep gestuurd die na 1 minuut spelen onze doelman Van Hecke het nakijken liet (1-0) . Wij al direct op achtervolgen aangewezen en kwamen geleidelijk aan beter in de match . Voetballend waren we de gelijke van thuisploeg maar terug het tikkeltje geluk om nog voor de rust op gelijke hoogte te komen ontbrak . Ruststand (1-0 ) .

De tweede periode domineerden we gedurende het eerste kwartier maar terug werden we koud gepakt op een aanval op links die na voorzet door diezelfde Geirnaert werd afgewerkt (2-0 rond de 60°min ) . Eventjes van slag maar toch met de nodige inzet probeerden we de aansluitingstreffer te vinden en dat lukte . Een handspel in de grote rechthoek leverde ons een penalty op die werd omgezet door een verdienstelijke Tim Van Hecke ( 2-1 ) en dit gaf terug moed . Waarschoot kwam er niet meer uit en wij schiepen enkele mooie kansen via Lecluyse en Schynkel die een haartje te kort kwam om al glijdend de 2-2 te scoren . Er werden dan nog wissels doorgevoerd om de druk op te voeren maar jammer genoeg waren het “ vijgen na Pasen “ want in de laatste minuut kregen we nog een frommelgoal tegen die ons lot andermaal bezegelde . (3-1 op de 90°min ) .

Terug een maat voor niets gisteren , we blijven hangen onderaan het klassement samen met nog 3 andere ploegen . Nu komende zondag krijgen we de komst van het sterke Ursel . Tegen dergelijke tegenstanders kunnen we misschien thuis verrassen wat in het verleden meermaals gebeurde . Zeker niet de moed opgeven jongens , met volle moed er terug tegenaan gaan wordt de boodschap .

Belzele speelde met : L.Van Hecke ––K.Schynkel – J.De Langhe –A.Cazaerck – J.De Wulf – T.Van Hecke– I.Van Der Cruyssen – C.Lecluyse – D.Goeman – A.Criel – J.Van Driessche

Res : M. Panhuyzen – B. Van Leene – A. Yurtay – R. Colpaert

Verslag : GC Koen C.