KFAC Waarschoot – KFCE Belzele 1 – 2


Wedstrijdverslag                           12° competitiematch 2022-23

“ 3 gouden punten na hitsige partij ! “

Deze “ zwart-wit derby “ kondigde zich aan als een wedstrijd die meestal zou beslecht worden met een minimaal verschil tussen beide teams . Waarschoot beter geklasseerd dan ons,  was enigszins meer favoriet maar onze jongens zouden er alles aan doen om toch maar niet te verliezen .

Bij aanvang zagen we een evenwichtig spelbeeld met de thuisploeg die wel iets meer balbezit had . Wetende dat wij in de beginfase al meerdere malen een tegendoelpunt moesten slikken in voorbije partijen waren we al blij dat na het eerste kwartier de 0-0 op het bord bleef staan . Tot overmaat van ramp sloeg het terug tegen want op de 17° min werd een duidelijke buitenspel-fase niet gevlagd en kon Waarschoot via Van Overbeke  de score openen (1-0) . Wij stonden terug in het krijt maar bleven niet bij de pakken zitten en namen meer offensief initiatief . Dit resulteerde op de 20°min in een vrije trap die door Tom Van Leene strak en hard getrapt op doel, door de thuisdoelman werd gelost . Dario Goeman was er als de kippen bij om die bal al duikend in het doel te verwerken (1-1) . Alles terug gelijk en wij duidelijk beter in de match . Tot aan de koffie waren er nog enkele wisselende kansjes meer werd er verder niet meer gescoord .

Na de rust terug een dreigend Waarschoot met meer balbezit . Maar toch een beetje tegen het spel in komen we zowaar op voorsprong via een mooie combinatie afgewerkt met een geplaatste bal in de linkerhoek door Jens Verdegem ( 1-2 ) . Het kwam er nu op aan om deze voorsprong niet meer uit handen te geven en eerder defensief te denken . Dit deden we dan ook wat we verwachtten nu vooral een offensiever KFAC . Zij werden daarenboven ook nog zeer agressief , aangepord door hun coach,  met een resem kaarten tot gevolg . De tijd tikte weg en onze defensie hield stand . Wij hadden nog de beste kans toen Brent Van Leene alleen voor de keeper verscheen maar zijn poging ging nipt voorlangs , de 1-3 was hier zeer dichtbij ! Nog 10 min op de klok en het was “ pompen of verzuipen “ voor Den Eendracht . Er werd letterlijk en figuurlijk “ op het scherp van de snede “ gebikkeld wat de thuisploeg nog twee rode kaarten kostte ( 1 met 2x geel en 1 maal rechtstreeks rood ) . De poppen gingen aan het dansen en na een schermutseling tussen de spelers op het einde  achtte de ref het toch nodig om 9 volle minuten over te spelen .

Een zucht van verlichting toen het eindsignaal weerklonk !! 3 gouden punten waren binnen !! Dit brengt ons op een gedeelde 10°plaats samen met Evergem Center . Nu volgende week thuis winnen van Maria – Aalter en dan staan we mooi geklasseerd in de buik van de rangschikking !!

Verdegem is volgende week geschorst ( eerste van 3 speeldagen ) . Wie weet maakt A.Cazaerck terug zijn opwachting na de blessure op Lochristi ! We zien wel !! Nu zeker verder doen en de positieve lijn doortrekken dat is de boodschap !! 

Belzele speelde met : S. Comeyne – T. Van Acker – K. Schynkel – Goeman D . – R.Colpaert – J.De Langhe – B. Van Leene – T. Van Leene – M. Panhuysen – J.Van Driessche – J. Verdegem  

Res : A. Van Der Gracht – S. Schauvliege – A. De Wispelaere – C. Lecluyse

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *