K.E. Machelen a/d Leie A  – KFCE Belzele    2 – 1


Wedstrijdverslag competitiewedstrijd 13 Datum : 26/11/2

“ Verdienstelijke partij zonder beloning ! “

Na de deugddoende overwinning vorige week tegen Sente B trokken we gisteren vol goede moed en vertrouwen naar de Leiestreek om het zesde gerangschikte Machelen partij te geven .

Al vlug zagen we ,ondanks wij in een goede periode vertoeven,  dat de thuisploeg een stevige en solide ploeg is die vooral op hun mooi veld moeilijk te ontwrichten is . De eerste helft waren zij het vooral die het meeste balbezit hadden en wij vooral op verdedigen waren aangewezen . De rode draad zijnde : de factor “ ongeluk “ die bij ons al sinds de start van de competitie een stempel drukt op het team,  kwam terug de kop opsteken . Rond de 20°minuut werd een onterechte hoekschop aan Machelen toegekend en hieruit scoorde na een “ flipperkast – momentje “De Paepe de 1-0 . Belzele antwoordde hier kort daarna op met de enige grote kans in de eerste helft via een uitgespeelde actie op links door Inaki Van Der Cruyssen enig mooi op de deklat getrapt . Op de 35°min terug een ongelukkige fase waar onze captain Jelle De Langhe onvrijwillig na het opbotsen van de bal tegen de arm terug in balbezit kwam dit net voor de grote baklijn . Machelen kreeg op die manier een rechtstreekse vrije trap . Hun kapitein de sterk spelende Christophe Ost achter de bal die prachtig naast de muur in de rechterhoek binnentrapte (2-0) . Wij enigszins van slag probeerden nog vóór de rust een aansluiting te vinden maar tevergeefs .

Na de koffie een gedreven Belzele en wonder bij wonder Machelen veel minder aan de bal en wij krijgen enkele kansjes . Fysisch zagen we ons beter in de match komen en werden beloond voor de doorzetting . Met nog een goeie 20 minuten te spelen mocht Arne Cazaerck op de rechterflank een vrije trap geven , diens gemeten voorzet werd door de steeds hard werkende Cé Lecluyse met het hoofd krachtig in doel gedévieerd en de 2-1 was een feit . Alles nog te doen om minstens een puntje uit de brand te slepen . Wat we ook probeerden hun defensie stond pal en zij waren dan nog enkele malen zeer gevaarlijk op de counter waar we gelukkig konden rekenen op een attent sluitstuk Steven Comeyne . Ondanks een overtime van 4 minuten konden we het tij niet meer keren en waren na een zeer verdienstelijke partij tegen een sterke tegenstander een ontgoocheling,  omwille van terug geen puntengewin, rijker .

Volgende week ontvangen we de autoritaire leider VK Watervliet . Op papier geen kans maar we weten uit het verleden dat er op KFCE Belzele wel eens een verrassing uit de bus kan komen . Met de huidige ingesteldheid deze match tegemoet gaan : “ Niets te verliezen , geloven in onszelf en er toch voor gaan ! “ dat moet het motto zijn komende zondag . Jef Van Driessche is geel geschorst . We recupereren Panhuysen , voor Smekens is het nog afwachten met zijn enkelblessure .

Belzele speelde met : S.Comeyne ––K.Schynkel – J.Van Driessche – A.Cazaerck – T.Van Hecke– J.De Wulf – I.Van Der Cruyssen – C.Lecluyse – J.De Langhe – B.Van Leene- A.Criel

Res : J.Vermeire – V.Morel – Akoda T. – B.Dupré


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *