Wedstrijdverslag Inhaalwedstrijd Datum : 25/10/2023

“ Puntendeling na wedstrijd met veel inzet en duels ! “

Gisterenavond werd de inhaalwedstrijd wegens stopzetting op 01/10 na de zware blessure van Sam Schauvliege op Vinkt gespeeld . Belzele kwam met een onuitgegeven team aan de aftrap wegens het ontbreken van een resem titularissen met name : Schauvliege , Comeyne en T.Van Leene ( blessures ) , Van Der Cruyssen ( geel geschorst ) en Cazaerck en Colpaert ( belet ) . Gemiddelde leeftijd van onze ploeg die de wei ( kunstgras ) werd ingestuurd bedroeg 22 jaar, piepjong dus , maar een gelegenheid om zich te tonen en ons ervan te overtuigen dat ze hun selectie waard zijn !

Ook Q.Smekens voelde nog te veel last van de knie tijdens de opwarming en de terug fit bevonden Jelle De Langhe kwam zodoende aan de aftrap .

De eerste helft was vooral voor Belzele en het verwacht fysiek offensief van de thuisploeg in de beginperiode bleef uit . Veel middenveldspel typeerde het spelverloop en wij kwamen er enkele keren gevaarlijk uit met kansen voor Van Leene, Lecluyse en Van Driessche maar de nul bleef op het bord . Toen lukte het toch want een zeer bedrijvige en goed spelende Jef Van Driessche scoorde net voor de rust een prachtig doelpunt met een afstandsschot na een individuele actie (0-1 ) . Vinkt dreigde nog even om nog vóór “half-time” op gelijke hoogte te komen maar onze verdediging hield stand .

De tweede periode zagen we een betere thuisploeg die het meeste balbezit had en ook agressiever op de bal ging spelen . De duels werden grimmiger en er volgden meerdere kaarten vooral voor Vinkt . Vooral hun kapitein was de stuwende kracht zowel verbaal als fysiek en het was ook die persoon die rond de 60°min met een verre vallende bal ( het enige gevaarlijk Vinktse schot op doel ) in de rechter winkelhaak onze keeper Lino verraste (1-1 ) . Met nog een half uur te spelen was het duidelijk te zien dat diegene die nu nog kon scoren de wedstrijd zou binnenhalen . langs beide kanten konden we niet erg veel uitgesproken kansen noteren vermits er te veel gebikkeld werd op het middenveld . Alleen op een paar minuten voor affluiten zorgde terug Jef Van Driessche voor een mooie actie maar diens schot werd oordeelkundig gepareerd door de doelman . Men zou kunnen zeggen : “ een billijke puntendeling “ maar naar mijn mening hadden wij de beste kansen . Nog te vermelden de goede leiding van beide assistenten die met hun tweeën het wegvallen van de aangeduide ref de wedstrijd onder controle hadden .

Zondag terug aan de bak met de moeilijke verplaatsing naar Waarschoot waar we terug enkele afwezigen zullen recupereren !

Belzele speelde met : L.Van Hecke ––K.Schynkel – J.Van Driessche – M.Panhuysen – T.Van Hecke– J.De Wulf – C.Lecluyse – D.Goeman – J.De Langhe – B.Van Leene- J.Hurtecant

Res : T.Akoda-  – A.Criel – Q.Smekens – J. Vermeire

Verslag : GC Koen C.