FC Standaard-Muide –  KFCE Belzele   5 – 1  


Wedstrijdverslag competitiewedstrijd 15 Datum : 09/12/2023

“ Meer ervaren en vooral efficiënter Muide verslaat moedig Belzele “

Laatste en tevens onze eerste zaterdagavondwedstrijd van de heenronde . Wetende dat Muide thuis altijd iets meer kan dan op verplaatsing en vooral zij over een ervaren en vlot scorend team beschikken , verwachtten wij een moeilijke partij . Nu ook Arne Cazaerck wegens ziekte en Cé Lecluyse geschorst,  er niet bij waren kregen terug jongeren de kans om zich te bewijzen .

Typerend voor de ganse heenronde is dat wij als ploeg goed meevoetballen en in principe nooit overspeeld geraken maar dat bij de afwerking steeds dat tikkeltje geluk ontbreekt iets wat niemand kan ontkennen . Net zoals gisteren we in de eerste helft zeer goed combineerden en kansen schiepen maar terug niet konden scoren . Zo had Jef van Driessche andermaal geen geluk bij twee afstandsschoten : één prachtig gered door de thuisdoelman en een tweede enig mooi van afstand op de linkerpaal getrapt . Langs de overzijde lukte het dan wel toen Oduro ( ex-Belzele ) op hoekschop vrij aan de verste paal kon binnenkoppen ( 30°min ) en dikte De Meyer na een doorsteekpas op rechts net vóór de koffie de score aan 2-0 .

De tweede 45min startten en al direct een kansje op de aansluitingstreffer maar de plaatsbal van Quinten Smekens gaat net voorlangs de verste paal , pech ! Muide controleert goed en wij komen er minder goed uit . De veer brak toen een ingrijpen op Alex Oduro door de verdienstelijk spelende Timon Akoda aan de rechterkant in de grote rechthoek bestraft werd met een strafschop . De Wilde achter de bal en de droge 3-0 cijfers stonden op het bord . Toen waren we toch wat “ de kluts” kwijt want de havenboys scoorden kort daarna in een tijdspanne van 3 min nog tweemaal via De Wilde en opeens stond daar een forfait-score . Wij hielde ons hart vast want er werd al gevreesd voor een ware afstraffing maar ondanks de grote achterstand bleven we op zoek naar een eerredder . Die kwam er uiteindelijk dan toch op het einde van de match toen Quinten Smekens via een hard schot en de binnenkant van de paal kon afwerken (5-1 ) .

We sluiten de heenronde af met povere 8 punten die er inderdaad mits wat meer meeval gerust 16 konden zijn maar dit is nu niet zo . Het doel voor de terugronde zal het behoud worden, waar we om gerust te mogen zijn 3 ploegen achter ons moeten houden .

Volgende zondag komt Kaprijke –Bentille op bezoek , daar wonnen we , de boodschap is : met verenigde krachten er tegen aan gaan en de terugronde openen met een overwinning alvorens de winterstop aan te vatten .  

Belzele speelde met : S.Comeyne ––K.Schynkel – J.De Groote – Q.Smekens – T.Van Hecke– J.De Wulf – I.Van Der Cruyssen – T.Akoda – J.De Langhe – J.Van Driessche – A.Criel

Res : A.Yurtay – V.Morel – A.De Wispelaere – N.De Wispelaere – B.Van Leene


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *