FC St. Muide – KFCE Belzele 3 – 2


Wedstrijdverslag                           4° competitiematch 2022-23

“ Ervaring en kwaliteit maakte het verschil“

Zoals eerder vermeld zou dit een wedstrijd worden tussen “ oud Belzele “ en “ jong Belzele “ . Aan de aftrap stonden nog 4 van de 7 ex-spelers van “den Eendracht” die de confrontatie aangingen met het verjongde KFCEB . Het wedstrijdblad kon dit bevestigen want de gemiddelde leeftijd van St. Muide bedroeg 31 jaar tegenover de 21 jaar van onze jonge ploeg .

Dit leeftijdsverschil maakte ook wel het verschil op het veld want we moeten eerlijk toegeven dat de kampioen van vorige jaar over heel wat meer maturiteit en ook wel kwaliteit beschikten dan onze jonkies die ondanks hun grote inzet te weinig rust aan de bal vonden en nog moeten groeien in het “ een beetje meer smeerlapje zijn “ op het veld .

Het begon nochtans goed voor ons want na reeds 8 min spelen vond Kobe Schynkel een klein gaatje in de rechter benedenhoek om good old Alain Van Den Broucke te verschalken 0-1 . Direct daarna grote Muide’se druk . Bij wijlen werden we weggetikt in het middenveld waar vooral de tandem Nuytinck- Van Wingen dirigeerden . Dit resulteerde in een toch wel “ lucky tegendoelpunt “rond de 26°min waar op een scherpe voorzet Arne Cazaerck en een gisteren sublieme doelman Steven Comeyne met elkaar in contact kwamen en zo ongelukkig de bal in het doel belandde ( own-goal ) 1-1 . Deze stand konden we op het scorebord houden tot aan de rust maar al vlug bleek dat het vooral de geelhemden waren die het spel bepaalden en wij weinig offensief weerwerk konden bieden .

Onze start na de koffie was veelbelovend want na geen 2 min werd Brent Van Leene diep gestuurd op snelheid en kon hij mooi afwerken 1-2 . Hopelijk konden we de druk van de thuisploeg weerstaan en dit behouden maar niets was minder waar want zij schakelden nog een versnelling hoger en kort daarna kon De Wilde met het hoofd gelijkmaken 2-2 . Van dan af werd ons doel constant bestookt met gevaarlijke aanvallen . Gelukkig hadden we meermaals een attente Steven Comeyne in het doel die puik zijn werk deed maar toch niet kon verhinderen dat Mpiana scoorde na een collectieve aanval rond de 70 min 3-2 . Het laatste kwartier kwamen we toch terug iets meer in de wedstrijd en konden we enkele malen dreigen maar hun ervaren verdediging liet geen steekje meer vallen . Op het einde kon Steven Comeyne ons nogmaals redden op een verre lob van Nuytinck die hij op de lat tikte en vervolgens ook de rebound pareerde . Zo bleef het terug een nipte nederlaag maar eerlijkheid zelve moesten we wel bekennen dat het de ervaren en kwalitatief betere havenploeg was die de drie punten verdiende .

Volgende week moeten er punten genomen worden op het B-terrein van SKDJ Lovendegem waar we hekkensluiter SK Vinderhoute partij geven !!

Belzele speelde met : S.Comeyne – J.Van Driessche –V.De Greve –S.Schauvliege – C. Lecluyse – A.Cazaerck –J.De Langhe – B.Van Leene – K.Schynkel – M.Panhuysen – T. Van Hecke

Res : Ringoot B. – R.Colpaert – T.Van Acker – A.Wittevrongel

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *