FC St.-Kruis Winkel – KFCE Belzele 5 – 2

Wedstrijdverslag                           2° competitiematch 2022-23

“ Overdreven nederlaag tegen een stevig en meer ervaren St.-Kruis“

Zoals vorige week aangekondigd wachtte op zondag een eerste titelpretendent met name St.-Kruis Winkel . Zij verloren hun openingspartij met het kleinste verschil op Watervliet (2-1 ) . Op hun eerder smal kunstgrasveld zou het beslist een moeilijke partij worden,  daar waren we ons van bewust . Zeker niet slecht voor ons want tegen een op papier betere tegenstander die mooi combinatiespel brengt, kunnen we beslist goed weerwerk leveren en zat er misschien wel een verrassing in .

De match startte zeer evenwichtig en al vlug zagen we in de beginfase dat het eerder Belzele was die het betere voetbal bracht en de thuisploeg zich eerder liet opmerken door sneller en krachtiger middenveldspel . Rond het half uur werd Brent Van Leene in de diepte gestuurd en vervolgens door de thuisgoalie foutief gestuit met als gevolg een strafschop voor KFCEB . Sam Schauvliege achter de bal en de bordjes wezen 0-1 . Ons geluk was maar van korte duur want St.-Kruis zette al vlug orde op zaken en nog geen 3 minuten later stond het 1-1 na een kopbaldoelpunt terug op een stilliggende fase wat een zwak punt blijft in onze verdediging ( organisatie en ervaring !! ) . De thuisploeg had de smaak te pakken en wij kwamen er tot vóór de rust niet meer uit . In een tijdspanne van nog geen kwartier slikten we nog twee dure tegendoelpunten . Ondanks een prachtig schot van Jef Van Driessche op de deklat , werd 3-1 de ruststand .

De tweede helft startte veelbelovend voor ons want reeds na 5 min kon een strakke, hard getrapte hoekschop op rechts door Arne Cazaerck via Cédric Lecluyse enig mooi aan de eerste paal binnengekopt worden ( 3-2 ) . We zaten terug in de wedstrijd . Maar toen zagen we duidelijk dat de leiding een beetje de pedalen kwijt geraakte en de thuisploeg serieus een duwtje in de rug meegaf met enkele toch wel zeer dubieuze beslissingen waaronder een penalty rond de 55 min die voor ons de doodsteek betekende . Tot overmaat van ramp slikten we niet veel later nog een 5°tegengoal dan was de kous voor ons volledig af . De laatste 20 minuten schiepen we nog enkele kansjes om de pil te verzachten waaronder een 1 op 1 actie van Jelle De Langhe met de thuiskeeper maar deze werd jammer genoeg niet afgewerkt.

Conclusie een verloren partij tegen een kwalitatieve betere tegenstander die vooral op het middenveld domineerde door toedoen van enkele oudere, betere ervaren spelers die veel beter hun voorlinie bereikten en die op hun beurt de kansen afmaakten.

Volgende week op de kermis verwelkomen we het sterke Hansbeke A . Tijd om deze week in eigen boezem te kijken en de werkpunten aan te pakken .

Belzele speelde met : S.Comeyne – R.Colpaert –K. Schynkel –S.Schauvliege – C. Lecluyse – A.Cazaerck –J.De Langhe – B.Van Leene – D.Goeman – M.Panhuysen – J.Van Driessche

Res : Ringoot B. – V.De Greve – T. Van Acker – A.De Wispelaere

Verslag : GC Koen C.