FC Lembeke  –  KFCE Belzele 2-1


Wedstrijdverslag 5° competitiematch

Verdienden een eerste competitiepunt na nipte nederlaag !

Waar wij bij de start van de competitie voor vreesden is dan toch uitgekomen . Starten tegen vijf ervaren ploegen, die een plaats in de top 5 van de rangschikking ambiëren en wij met onze piepjonge ploeg ,  die als objectief het behoud voor ogen houden,  zou het wel eens een 0 op 15 tot gevolg kunnen hebben . Deze gedachte is ook uitgekomen nochtans gisteren verdienden we beslist een eerste competitiepunt .

Wij startten furieus en na 1 minuut moest het eigenlijk al 0-1 staan toen onze spits Lecluyse na een mooi opgezette collectieve aanval nipt voorlangs kopte . De eerste speelminuten waren we minstens de gelijke van het ervaren Lembeke . Naar gelang de match vorderde namen de Lotus-boys het heft in handen en kwamen ze meerdere malen gevaarlijk opzetten. Onze verdediging kweet zich goed van hun taak en hield stand tot op de 37°min een voorzet op rechts door de sterke centrale aanvaller Van Lerbeirghe aan de verste paal werd binnengekopt . Belzele probeerde nog voor de rust de bordjes in evenwicht te brengen en dreigde via Cazaerck en Lecluyse . Deze laatste werd net voor het affluiten een overduidelijke strafschop ontnomen toen op een snelle counter hij door de thuisdoelman ten val werd gebracht . De ref oordeelde onbegrijpelijk voor een schwalbe van Céderic en beloonde hem bovenop nog eens met een gele kaart !! Echt onwaarschijnlijk !!!

Na de rust terug Lembeke die het meest offensief was en zoals het reeds meerdere malen gebeurde dit seizoen slikten we op de 50e min op hoekschop een tweede treffer via Declerck die de corner verzilverde 2-0 . We zagen de bui al weer hangen maar bleven niet bij de pakken zitten en trokken meer en meer het laken naar ons toe . Temeer dat Lembeke op de 79°min tot 10 man werd herleid wegens een dubbele gele kaart voor Van Overbeke . Nu was het al Belzele dat de klok sloeg en er kwamen kansen . We werden hiervoor ook beloond toen een gemeten voorzet van A.Cazaerck door Lecluyse werd binnengekopt  2-1. Met nog een tiental minuten te gaan zat een puntje er nog wel degelijk in .

Het slotoffensief leverde echter niets verder meer op en beperkte zich enkel tot enkele kleine kansjes die niet werden afgewerkt en die door een kordaat verdedigende Lembeekse defensie onschadelijk werden gemaakt . 

Hoop doet leven , gisteren speelden we een goede partij . Volgende week terug een thuiswedstrijd tegen FC Meetjesland deze keer . Met dezelfde ingesteldheid verder doen en dan kan puntengewin niet uitblijven !!   

Belzele speelde met : B. Ringoot – R.Colpaert – J.Verdegem – A.Cazaerck – S.Van Driessche – S.Schauvliege – C. Lecluyse – A. Saouti – J.Van Driessche – J.Van De Velde – D. Verclyte .  

Res : Van der Gracht A. – Riyah – T.Van Acker– A. De Wispelaere

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *