FC Kaprijke – Bentille – KFCE Belzele 0 – 0


Wedstrijdverslag 21° competitiematch 2022-23

“ Brilscore na rommelige en hard betwiste partij ! “

Tijdens de opwarming blesseerde onze huidige topscoorder Brent Van Leene ( momenteel goed voor 10 doelpunten ) zich op het hobbelige terrein aan de enkel en mocht Cé Lecluyse alsnog als diepe spits de wedstrijd aanvatten . De beoogde 9 op 9 was het doel maar wetende dat het op Kaprijke nooit makkelijk is om het spel te maken en het een stugge, harde ploeg is verwachtten we ons aan een moeilijke uitwedstrijd .

Dit werd het ook want de thuisploeg wou kost wat kost punten pakken om definitief uit de dégradatiezone te geraken . Zij zetten ons onder druk en speelden veelal op het randje van de buitenspelfase wat al direct discussie uitlokte bij de thuisaanhang,  na genomen beslissingen van scheidsrechter en diens assistent,  waaronder een terechte afgekeurde goal . Wij van onze kant kwamen er in die beginfase minder goed uit en konden maar miniem dreigen . Eénmaal kon op links Quinten Smekens na samenspel zich doorzetten maar zijn schot belandde op de buitenkant van de doelpaal . Voor de rest werden er in het middenveld veel één op één duels uitgevochten en was er van combineren langs beide kanten weinig goeds te zien .

De tweede periode waren wij de betere ploeg en vertoefden we voortdurend op hun speelhelft . Kaprijke verdedigde met hand en tand om toch maar de nul te kunnen houden en speculeerde op enkele tegenaanvallen vooral met diepe ballen om het ons moeilijk te maken . Belzele had veel balbezit maar in de zone van de waarheid bleven we onmondig . Op een strakke hoekschop kon rond de 65 min Lecluyse prachtig met het hoofd déviëren maar de rijzige thuisdoelman hield met een prachtige redding zijn netten schoon . Het was duidelijk , wie er scoorde won en vooral de groenhemden gebruikten alle middelen om ons af te stoppen . De scheidsrechter begon zo langzamerhand ook het Noorden kwijt te geraken en begon met kaarten te strooien want het werd naar het einde toe zeer bitsig . We kregen nog een onrechtstreekse vrije trap op minder dan vijf meter van het Kaprijkse doel maar ook dat schot eindigde tegen de massale muur die in doel postvatte . De ref achtte het dan ook nog nodig om de volle 9 minuten over te spelen wat voor de thuisploeg nog een rechtstreekse vrije trap opleverde net voor onze grote rechthoek . Gelukkig kon Steven Comeyne de laag geplaatste bal in de rechterbenedenhoek pareren en eindigde deze fel bevochten partij op een billijke brilscore 0-0 ! Er werden niet minder dan 9 gele kaarten uitgedeeld waarin wij ruim het onderspit moesten delven 8-1 , dit zegde veel op de manier waarop onze tegenstrever bij momenten heftig te keer ging !

We liggen een weekje stil en daarna ontvangen dan SK Lochristi die volop voor een eindrondeticket gaat . Daar haalden we net geen 3 punten na één van onze betere wedstrijden . Het niveau zal beter moeten om te kunnen meedingen naar puntengewin maar tegen beter voetballende ploegen kunnen we toch altijd iets meer en kunnen we misschien terug verrassen .   

Belzele speelde met : S. Comeyne – J. De Langhe – K. Schynkel – R. Colpaert – T.Van Leene – C. Lecluyse – S. Schauvliege – J. Van Driessche – T. Van Hecke  – Q. Smekens– J. Verdegem  

Res : B. Van Leene – D.Goeman – A.Yurtay – A.Van Der Gracht

Verslag : GC Koen C


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *