FC Heusden Sport – KFCE Belzele 2 – 1


Wedstrijdverslag 28° competitiematch 2022-23

“ Onterechte nipte nederlaag na onwaardige leiding ! “

 “ Ik weet het !! “ , een partij moeten leiden zonder grensrechters is geen evidentie maar wat de ref gisteren presteerde was er ferm “ over “ en getuigde van partijdigheid ( of was het gewoon dat hij het niet zag ??? ) ten opzichte van ons als bezoekende ploeg die het kind van de rekening werd in deze gelijk opgaande partij waar wij eerlijk gezegd toch wel een beetje bestolen werden !

Wat de wedstrijd zelf betrof startte die met wisselende kansen maar beide keepers hielden hun netten schoon . Heusden mocht enkele keren uit buitenspelpositie vrij oprukken maar gelukkig waren onze verdedigers er tijdig bij om een achterstand te vermijden . Rond het half uur werd Brent Van Leene mooi in de diepte gestuurd nadat hij duidelijk achter de laatste man van Heusden vertrok, zich kon vrijmaken en mooi afwerken ! Groot gejuich maar van korte duur want de scheidsrechter floot ten onrechte buitenspel , dus doelpunt afgekeurd . Niet alleen daar werden we benadeeld ook bij duels kregen meerder Eendracht-spelers de gele kaart voor de neus geschoven en de thuisploeg kwam er steeds met een gewone verbale verwittiging van af . Gelukkig voor ons werd een overduidelijke fout in het strafschopgebied terug op Brent Van Leene dan toch gefloten en kon Sam Schauvliege op penalty ( min 44 ) er 0-1 van maken .

Voor de tweede helft hoopten we op een correctere leiding maar daarvan was niets te merken . Bepaalde thuisspelers mochten ongestraft doen wat ze wouden . Tot zo ver dat rond de 55°min na een Heusdense aanval , Matisse Panhuysen met een overduidelijke duw in de rug net voor de doellijn foutief ten val werd gebracht en met als gevolg het leder in ons doel belandde . Doelpunt goedgekeurd ! De poppen gingen aan het dansen en na het aanvechten van deze fase kreeg Sam Schauvliege prompt tweemaal de gele kaart voor de neus geduwd met de uitsluiting tot gevolg . Wij verder met 10 ! Het laatste half uur waren we duidelijk de betere ploeg maar tot overmaat van ramp kregen we het deksel op de neus na een scherpe aanval op links die rond de 80°min in één tijd na de voorzet naast Steven Comeyne in doel werd gewerkt ! ( 2-1 ) . We probeerden nog op karakter in ondertal de gelijkmaker te scoren maar dat geluk was ons niet gegund ( zoals vele wedstrijden dit seizoen de bal nooit eens goed valt om een goaltje mee te pikken ).

Conclusie ! Jammer dat een wedstrijd met geen groot belang ( qua klassement , beiden gered , beiden niets meer te winnen aangaande eindronde ) eindigde met veel te veel kaarten ( 1 voor Heusden en 7 voor ons ) en heel wat discussie en gekibbel op het terrein . Een puntendeling was hier meer op zijn plaats geweest , maar ja het was nu zo !!

Volgende zondag de laatste thuiswedstrijd tegen KFAC Waarschoot . Er is een pré-foot etentje gepland ( in de kantine vanaf 11u45 ) . Nogmaals een warme oproep naar de supporters , familieleden van de spelers om in te schrijven !!        

Belzele speelde met : S. Comeyne – J. De Langhe – K. Schynkel – M. Panhuysen – J. Van Driessche – A. Cazaerck – S. Schauvliege – R. Colpaert – B. Van Leene – Q. Smekens – J. Verdegem  

Res : A.Van Der Gracht – T.Van Acker – V.De Greve – C.Lecluyse


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *