FC Goalgetters St.-Laureins B  – KFCE Belzele     1 – 1

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd 18 Datum : 27/01/2024

“Achterstand verdiend opgehaald maar schieten met een puntje weinig op !”

Zaterdagavondwedstrijd op Sente, thuis wonnen we nog afgetekend maar op het kunstgrasveld van de Goalgetters werd het een andere match . Een driepunter zou ons dichter naar de middenmoot brengen en hopelijk konden we een 6 op 6 scoren tegen dit degelijk B-elftal .

Een beetje gelijkaardig zoals op VV 9000 Gent werden we in het eerste kwartier andermaal onder druk gezet en was het vooral de thuisploeg die het spel dirigeerde . Het moet gezegd worden dat kunstgrasterreinen ons minder goed liggen en dit zien we telkens bij het wedstrijdbegin maar gelukkig konden we de nul op het bord houden . Na twintig minuten spel noteren we een eerste Belzeels gevaar op hoekschop maar de kopbal van de bedrijvige Brent Van Leene werd gemakkelijk geplukt door de Sentse doelman . Het spelbeeld ging op en neer en beide verdedigingen kweten zich uitstekend van hun taak zodoende dat de brilscore tot aan de rust bleef staan . Al hadden wij nog kort voor de pauze de beste kans toen een onderling misverstand tussen de beide doorgebroken spelers Jef van Driessche en B.Van Leene tot “ weg open kans “ leidde .

Tweede periode startte met meer en meer overwicht voor onze jongens . Terug een kopbal van B. Van Leene te centraal op de keeper en niet veel later trapte diezelfde speler in een één op één actie met doelman De Jaeger eerder te overhaast over en naast het doel . De zege lag voor het grijpen en wij hoopten op dat ene moment om zo op voorsprong te komen . Maar wat we dan meestal zien is dat dat doelpuntje aan de overkant valt en dat gebeurde ook . Op de 65°min kon de net ingevallen Lacaeyse een weggewerkte bal uit onze defensie in één tijd op goal trappen en ongelukkig voor ons schampte de bal af op een verdedigende voet en belandde over een kansloze Steven Comeyne in onze netten ( 1-0 ) . Nu achtervolgen en zo vlug mogelijk gelijkmaken was de boodschap . Dit jaar verloren we nog niet dus dit mocht niet gebeuren .  We zetten onze tegenstrever nu volop onder druk en creëerden verschillenden kansen met op de 75°min de verdiende gelijkmaker via Tim Van Hecke die een mooie collectieve aanval afrondde (1-1) . Nu kwam het erop aan om de winnende treffer te maken maar St.-laureins was gedurende de laatste tien minuten de meest gevaarlijke ploeg en gelukkig konden we op een sterk keepende sluitstuk Steven Comeyne rekenen die tot tweemaal toe ons behoedde voor nog een zure tweede tegengoal die ons de nederlaag zou kosten . Jammerlijk dat we in de tweede helft nog twee gele kaarten moesten incasseren ( Criel en Van Hecke ) die voor het belangrijke treffen komende zondag thuis tegen Exc-Mariakerke geel geschorst zijn .

Einduitslag 1-1, op basis van de kansen verdienden wij iets meer de drie punten . Conclusie “ Geen verlies maar met één puntje schuiven we te weinig op in het klassement ! “

Belzele speelde met : S. Comeyne – K. Schynkel – B. Van Leene – A. Cazaerck – T. Van Hecke – J.De Wulf – I.Van Der Cruyssen – M. Panhuysen – J.De Langhe – J.Van Driessche – A. Criel

Res : T. Akoda – V.Morel – A.De Wispelaere – J.De Groote

Verslag : GC Koen C.