FC Destelbergen  – KFCE Belzele 2 – 1


Wedstrijdverslag                           28° competitiematch

“ Na opnieuw een valse start mooi weerwerk geleverd tegen leider ! “

Op Pasen speelden we de uitgestelde wedstrijd wegens Corona op het terrein van de huidige leider en hoogstwaarschijnlijk de kampioen in spé FC Destelbergen .

En zoals het dit seizoen al meerdere keren gebeurde werden we in de aanvangsfase overspeeld en keken we na 7 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan . We dachten al aan een volle mand paaseieren in de vorm van tegendoelpunten die we van de vaardige blauwhemden gingen incasseren die zonnige Paaszondag . Maar nee hoor de machine sputterde al na een kwartier en onze jongens herpakten zich wonderwel zeer goed . Waarschijnlijk de gewoonte om vroeg achter te komen en gecombineerd met de onderschatting van Destelbergen die dachten zonder moeite de score te kunnen opdrijven . Wij kwamen meer en meer in de wedstrijd en staken enkele keren gevaarlijk de neus aan het venster . Dit loonde want nog voor de rust kon onze mee opgerukte captain Dries Verclyte op rechts na een doorsteekpas in de linkerbenedenhoek de 2-1 aantekenen . De eerder verwachte afstraffing bleef uit en met een goed gevoel gingen we rusten .

De tweede helft startte en Destelbergen bakte er als leider echt niet veel meer van en kon onze defensie niet meer verschalken . Wij van onze kant kwamen echt nog enkele keren gevaarlijk opzetten en met een beetje meer geluk zat er eigenlijk nog wel wat meer in . Maar zoals het dit seizoen al verschillende keren verliep was ook  Dame Fortuna niet aan onze zijde en bleef de 2-1 op het scorebord .

Al bij al mochten we op een verdienstelijke partij terugblikken . Met nog twee wedstrijden te gaan zal dit vlug te vergeten verblijf in 2°provinciaal een einde nemen . Volgende week de verplaatsing naar Adegem . Terug een kansje om aan de laatste plaats te ontsnappen indien we daar puntjes kunnen pakken en Zomergem er geen neemt !

Belzele speelde met :

Ringoot – A.De Wispelaere – Schynkel – J.Van Driessche – Saouti –Cazaerck  – S.Van Driessche  – A.De Puydt – Van Leene – Verclyte – Colpaert

Res : Van Der Gracht – Van Acker – Lecluyse – Goeman – N. De Wispelaere

Verslag : Koen C. ( GC )


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *