FC Assenede – KFCE Belzele 1-0

Wedstrijdverslag                           22° competitiematch

Een klein beetje geluk is ons echt niet gegund

Met een enigszins vertimmerde ploeg ,wegens afzegging van enkele zieken en gekwetsten, trokken we naar het ons bekende klein en zware Asseneeds terrein gelegen aan de Kloosterstraat . De plaatselijke terreinverzorger had al het mogelijke gedaan om het wedstrijdveld deftig bespeelbaar te maken maar daar was hij duidelijk niet in geslaagd . Van ver zagen we een mooi groen veld maar eens de bal aan het rollen kwam,  sprong die in alle onverwachte richtingen . Dus bij gevolg zou gevechts-en fysiekvoetbal de bovenhand krijgen wat het achteraf ook geworden is .

Belzele startte het best en via enkele mooie pogingen via Cazaerck en Saouti zou een voorsprong niet onverdiend geweest zijn maar een sublieme doelman Bonne hield zijn netten schoon . Aan de overzijde konden we tot aan de rust tevens enkele kansen noteren voor de thuisploeg maar onze verdediging en doelman Ringoot behoedde de Eendracht voor een zoveelste achterstand . Rust 0-0

Na de herneming een gretiger Assenede met de koude wind in de rug zette ons onder druk en wat we nu vandaag probeerden te bereiken : zijnde de nul houden,  spatte als een ballon uit elkaar toen er op de 52°min door Boogaard in de rechterbenedenhoek met een intikker werd gescoord . Nog geen 3 minuten later terug pech . Een ontzetten langs de grond belandde via het hobbelige veld tegen de hand van De Wispelaere en de ref blies onmiddellijk voor strafschop . Toch een beetje gerechtigheid want deze elfmeter werd een meter naast getrapt . De match kabbelde verder met eerder ruige en harde duels in die mate dat het soms pijn aan de ogen deed (het spelniveau ) . Wij zelf kregen nog een mooie kans op de 1-1 maar het hard goed gerichte schot van Tom Van Leene werd door kapitein Bonne gepareerd .

De scheids liet nog een tweetal minuten overspelen en Belzele zette nog alles op alles om toch maar dat ene hoopgevende puntje te veroveren maar tevergeefs , terug verloren , terug geen geluk , terug te weinig offensief resultaat , terug met gebogen hoofd naar de kleedkamer  einde match : 1-0 verlies !

De zieken/gekwetsten waren : De gebroeders Van Driessche , Kobe Schynkel , Arne De Puydt en Sam Verschuere .

Blesseerden zich gisteren : Tom Van Leene en Robbe Colpaert

Belzele speelde met : B. Ringoot – Van Leene- Schauvliege – Bartek Ogar – Saouti – Lecluyse  –Cazaerck – D. Verclyte –Verdegem – N.De Wispelaere – Colpaert

Res : Comeyne- Smet – Cattoir- Goeman

Verslag : Koen C. ( GC )