Evergem 2020 – KFCE Belzele 4 – 1


Wedstrijdverslag 24° competitiematch 2022-23

“ Geen verhaal tegen sterke ongeslagen leider !!

Afgelopen zaterdagavond waren we te gast in het Arteveldestadion de huidige thuisbasis van de momenteel ongeslagen leider Evergem2020 . In de heenwedstrijd wisten we hen twee punten af te snoepen door het scoreloos gelijkspel in de Doornstraat . Met die gedachte en wetende dat het een derby was,  hoopten we het even goed te kunnen doen .

Na het voorwedstrijdje van onze beide U9 ploegen en een sfeervolle aankondiging van beide ploegen volgde een ingetogen moment van 1 minuut stilte voor de ons veel te vroeg ontnomen ex-jeugdtrainer Yves Dupré na die aanslepende vreselijke ziekte . Yves’ke wordt op 18/3 begraven en met de ganse “ Belzeelse voetbalfamilie “ willen wij hem een waardig afscheid geven die dag .

Wat de wedstrijd betreft : die startte in mineur voor ons want na minder dan 2 minuten speeltijd had topscoorder Jesse Brouwers al de 1-0 aangetekend en waren we al op achtervolgen aangewezen . Evergem2020 was duidelijk de betere ploeg en wij konden maar sporadisch enkele keren dreigen terwijl zij duidelijk meer kansen hadden . Tot op het half uur Tom Van Leene geel nam na een foutief ingrijpen net voor de grote rechthoek . Brouwers achter de bal en diens geplaatste bal werd nog door Steven Comeyne op de lat geduwd maar een goed gevolgde Elias Cocquyt kon de 2-0 binnenkoppen. Tot overmaat van ramp ging een te enthousiaste Tom Van Leene terug te hard door op een tegenstrever net vóór rust ( 44°min ) en kreeg prompt zijn tweede geel onder de neus geduwd en kon zich bijgevolg vroegtijdig gaan douchen . Na de koffie terug de thuisploeg met overmacht en dan nog tegen 10 werd het voor ons nog moeilijker . Dit was echter niet zo te merken want wij speelden nog goed mee en ondanks een eerdere lucky-goal die de 3-0 ( via Jacobs ) op het bord bracht , lieten we niet het kopje hangen . Ei zo na lukte Brent Van Leene de 3-1 met een bal op de kruising en uit die tegen aanval kon terug Jesse Brouwers enig mooi met een subtiele lob Steven Comeyne kloppen en de 4-0 was een feit . Vele toeschouwers dachten al aan een afstraffing maar dit was niet zo want onze 4 invallers gaven ons team terug een aanvallende boast en op de 80°min kon Jef Van Driessche de verdiende eerredder met een laag hard schot onder doelman Notte scoren . ( 4-1 ) . Dit was dan ook de eindstand van een degelijke derby afgesloten met een verdiende overwinning van de leider in 3°A .

Momenteel behaalden we een 0 op 9 in de laatste 3 wedstrijden waar we wel telkens tegen een ploeg uit de top 5 speelden . In geenenkele wedstrijd werden we overklast maar moesten we telkens het onderspit delven . Nu zaterdag komt de tweede VK Watervliet op bezoek , de zure 6-1 nederlaag uit de heenmatch in gedachte verdient beslist een veel beter resultaat . De huidige mentaliteit aanhouden en nu nog eens wat goals scoren dat is de boodschap !!  

Belzele speelde met : S. Comeyne – J. De Langhe – K. Schynkel – R. Colpaert – T. Van Leene – A. Cazaerck – S. Schauvliege – C. Lecluyse – B. Van Leene – Q. Smekens – J.Verdegem  

Res : T.Van Hecke – A.Wittevrongel – J.Van Driessche – M.Panhuysen

Verslag : GC Koen C


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *