Daring Maria -Aalter  – KFCE Belzele              3 – 4

Wedstrijdverslag                           competitiewedstrijd 29                                             Datum : 21/04/2024

“ Niet bepalende wedstrijd krijgt tumultueus einde !”

Onze laatste uitwedstrijd en tevens verste verplaatsing was deze naar de reeds veroordeelde dégradant Maria- Aalter . Wij van onze kant konden eerder met een gerust gemoed aan deze wedstrijd beginnen want het behoud stond al vast . Dus dacht men dat dit eerder een rustige partij ging worden waar puntengewin en tevens révanche voor het thuisverlies met 3-4 binnen onze mogelijk lag maar het werd een pitte partij . Belzele startte met overwegend balbezit en combineerde vrij goed maar kon binnen het half uur geen afstand nemen van een kranige en kort dekkende thuisploeg. Het eerste doelgevaar van Maria-Aalter kwam er na samenspel van de gebroeders El Malqui rond de 30°min mooi afgewerkt door Ilias  tussen de benen van keeper Lino Van Hecke . Wij reageerden kort vóór de rust met een tegendoelpunt in de rechterbenedenhoek via Brent Van Leene na een vlot samenspel vanuit het middenveld (1-1) . Toen iedereen dacht te gaan rusten met een gelijke score slaagden de groenhemden met hun tweede doelpoging tussen de palen erin onze een tweede maal te verschalken en de  2-1 ruststand stond op het bord . Tot dan toe waren er geen noemenswaardige problemen in deze wedstrijd te melden al had de thuisploeg al enkele gele kaarten op hun conto wat hen bitsig stemde met de tweede helft in het vooruitzicht .

De tweede periode zagen we een gelijkaardig spelbeeld met vooral wij als dominerende ploeg en de thuisploeg die zich bij wijlen potig en vooral uitdagend verdedigde . Na een kwartier zagen we een fase die escaleerde in een opstootje . Na een begane fout was de jonge ref onoplettend en rond de middencirkel intimideerde de oudste El Malqui onze spelers door een sterk spelende Tim Van Hecke een duw in het aangezicht te geven . Daar kwam natuurlijk reactie op waardoor Jef Van Driessche werd uitgesloten vermits de scheids volgens hem alleen dat gezien had . Het nr.10 van Maria-Aalter bleef ongestraft en hitste iedereen nog meer op . De poppen gingen aan het dansen er er volgden meerdere kaarten met een uitsluiting voor de thuiskapitein tot gevolg . Wij probeerden maar lukten geen aansluitingstreffer maar zij scoorden wel op één van hun zeldzame tegenaanvallen op de 77°min ( 3-1 ) . Met nog een kwartier voor de boeg zetten we nu alles op alles en belegerden we hun doel . Met nog 5 min te spelen lukte het dan toch toen Inaki Van Der Cruyssen kon milderen tot 3-2 . Wegens het eerder tumult lag de match zeker 5 minuten stil dus zou er lang overgespeeld moeten worden . De druk was groot en het loonde want nog geen twee minuten later kopte de in de vuurlinie gebrachte Kobe Schynkel de 3-3 over de doelman . De overtime liep en we voelden dat het nog kon . Op de 96° min zetten we nog een laatste aanval op in het strafschopgebied van de tegenstander en daar werd Tim Van Hecke foutief ten val gebracht . De ref twijfelde niet en floot voor strafschop . Matisse Panhuysen, ijzig kalm nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de 3-4 voorbij de kansloze doelman Clauwaert .

Een fel bevochten en eerder niet meer verwachtte zege na een tumultrijke wedstrijd die bij het verlaten van het terrein nog een staartje kreeg met een korte vechtpartij die gelukkig vlug in de kiem werd gesmoord . Iets wat voor een match zonder belang voor beide ploegen bij aanvang zeker niet nodig was,  maar toch plaatsvond .

Belzele speelde met : L.Van Hecke ––K.Schynkel –  B.Van Leene – M.Panhuysen – J.De Langhe – Q.Smekens – J.Van Driessche – A.Criel – I.Van Der Cruyssen – T.Van Hecke – J.De Wulf

Res : T.Akoda – D.Goeman – N.De Wispelaere

Verslag : Afg.Koen C.