Daring Maria- Aalter – KFCE Belzele 0 – 2


Wedstrijdverslag 26° competitiematch 2022-23

“ Verdiende langverwachte zege die deugd deed voor iedereen ! “

Zoals in het vorige verslag vermeld waren onze jongens erop gebrand terug aan te knopen met een overwinning na het verwachte vierluik ( eerste gerangschikte ploegen ) die ons ondanks mooi weerwerk geen punten opleverde .  

Wat de wedstrijd betreft : die startte wat rommelig deels door de slechte staat van het terrein of zouden we beter zeggen van”  de wei “ die goede combinaties moeilijk maakte en tevens door een sterk opzittende tegenstrever die kost wat kost punten nodig heeft om als derde laatste de degradatie te vermijden. Belzele had veel balbezit maar éénmaal in de zone van de waarheid lukt het maar niet om het af te maken . Ongeduldigheid sloop in onze rangen en men liet zich al te veel verleiden door de lange bal te spelen in plaats om er voetballend en geduldig uit te komen . Met nog 10 minuten te gaan in de eerste helft noteren we een mooi schot van Tim Van Hecke op de buitenkant van de linker doelpaal . Op onze linkerflank combineerden Smekens en Cazaerck bij wijlen goed en dit loonde want Quinten kon zich op de 45°min mooi vrijspelen en naar binnen snijden . Zijn laag schot werd even gedévieerd en belandde in doel . Oef !! 0-1 net vóór de koffie .

Een tweede periode met zowat hetzelfde spelbeeld . Maria-Aalter hard werkend en sterk storend maar gelukkig onmondig in de aanval . KFCEB controleerde meer maar met een minimale voorsprong mag men nooit gerust zijn . Er kwamen kansen langs beide kanten maar de score bleef op het bord tot 10 minuten alvorens af te fluiten kwam Schauvliege centraal in balbezit . Sam werd niet direct aangevallen en zag zijn kans schoon om het eens van ver te proberen . Er volgde echt een “ raketschot “ vanop 30 meter en de bal zoefde via onderkant lat in het doel . De thuisdoelman verbrandde er zijn handschoenen aan en de geruststellende 0-2 was een feit . ( min 80 )

Onze aandachtige en stevige défensie was waakzaam tot het einde en samen met Steven Comeyne hielden zij de nul ( 7° “ clean -sheet “ voor ons sluitstuk ) . Het deed deugd voor spelers, staf en supporters om nog eens de drie punten mee te pakken . Momenteel tellen we 30 punten evenveel als Center . Dus de strijd voor plaats 10 ligt open !! Volgende week komt terug een klepper op bezoek met name St.-Kruis Winkel . Bevestigen zou zeer mooi zijn !!  

Belzele speelde met : S. Comeyne – J. De Langhe – K. Schynkel – M.Panhuysen – T.Van Leene– A. Cazaerck – S. Schauvliege – T. Van Hecke – B.Van Leene – Q. Smekens–  J. Verdegem  

Res : A.Van Der Gracht – T. Van Acker – A.Yurtay en R.Colpaert

Verslag : GC Koen C


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *