Wedstrijdverslag KFCE Belzele – KVV Drongen

Wedstrijdverslag  19°competitiematch   Datum : 19/01/2020

 “ Belzele houdt leider en titelfavoriet in bedwang “

KFCE Belzele – KVV Drongen                0 – 0

Op zondagnamiddag ontvingen we de huidige leider en torenhoog titelfavoriet KVV Drongen aan de Doornstraat . Met de heenwedstrijd in gedachte waar we een serieuze pandoering aan ons broek kregen ( 8-2 verlies ) en met onze grote ziekenboeg die er heerst, beloofde het een” mission impossible “ te worden om van puntengewin te spreken .

Maar in voetbal weet je nooit en KFCEB heeft in het verleden al meerdere malen bewezen tegen goed voetballende ploegen mooie prestaties neer te zetten .

Onze jongens waren dubbel en  gemotiveerd en gesterkt met de gedachte om te spelen voor mijn overleden schoonvader en pépé van Arne Cazaerck met name Daniël Van Ryssel vatten wij de wedstrijd aan . Direct viel op dat onze 5 koppige defensie en sluitstuk Alain VDB gefocust en goed georganiseerd speelden . Drongen had het meeste balbezit maar kreeg geen vat op een goed Belzele die vooral verdedigend puik werk liet zien . Buiten een tweetal gevaarlijke kopballen kon de leider niet dreigen en beperkte het zich tot veel middenveldspel . Wij van onze kant hadden in de eerste helft één kansje toen de mee opgerukte Bram Van Eenaeme net over mikte na een voorzet op rechts . Ruststand 0-0 , iets wat wij zeker niet verwacht hadden .

De tweede helft startte en we zagen nu ook een offensief betere thuisploeg die regelmatig opdook in de buurt van doelman Vervaet . Drongen drukte wel maar achteraan werd er kort op de man gespeeld en elke kans werd onschadelijk gemaakt . Wij kregen zelfs de beste kansen en rond de 60 min kon Arne Cazaerck op voorzet van Flor Goethals naar doel koppen maar zijn poging ging nipt naast . Nog geen twee minuten later werd Sander Van Driessche in de diepte gestuurd en kwam hij oog en oog met de imposante Drongense goalie te staan die de plaatsbal van Sander echter redde en zijn ploeg voor een achterstand behoedde .

Drongen voelde dat het vandaag moeilijk zou lukken tegen de Eendracht en kon slechts nog éénmaal dreigen toen De Rock randje buitenspel ontsnapte maar gelukkig voor ons net boven de dwarsligger besloot .

Het werd nog bang afwachten tot de 93°min maar toen weerhalmde het eindsignaal en waren we dolgelukkig met dit welverdiend punt tegen de sterke Leieploeg ! Proficiat aan onze boys !!

Belzele speelde met :

Van Den Broucke –De Somviele – Verclyte – Malysse – Gabriël –Cazaerck –Van Driessche– Goethals – De  Zutter – Van Eenaeme en Lippens .

Res : Van Der Gracht – Oduro – Van Acker – Vande Walle

Verslag : GC Koen C.

Wedstrijdverslag FC Meetjesland – KFCE Belzele

Wedstrijdverslag 18°competitiematch Datum : 11/01/2020

“ Mooi punt gepakt met : “ een briefje van de pastoor “ !! “

FC Meetjesland – KFCE Belzele 1 – 1

Met een zaterdagavondwedstrijd naar Eeklo voor de boeg weten we uit ervaring dat dit een zware dobber zal worden . De minder goede verliespartij van vorige week in gedachte wist Belzele dat iets rapen op het grote veld van de” herbakkers “ al prachtig zou zijn .

De wedstrijd begon al in mineur voor onze jongens want na 8 minuten wezen de bordjes al 1-0 want hun gevaarlijke spits Arnold Ngieme wist met een heerlijke krul in de rechterbenedenhoek de score te openen . Belzele zag gedurende het eerste half uur alle kleuren van de regenboog en werd bij wijlen van het kastje naar de muur gespeeld . Dit was de eerste maal dit seizoen dat we zo overdonderd werden en wij zelf er nooit uit kwamen . Buiten 1 kansje voor Seba Van De Sompel na 2 minuten spelen kwamen we niet in de buurt van keeper Boelens . We mochten de hemel danken dat Eeklo slecht afwerkte en ook dat het geluk om een tweede doelpunt te slikken aan onze kant was . Bij gevolg , o zo blij dat we tot aan de rust de schade konden beperken want een 3-0 zou niets te veel zijn geweest .

Dit gegeven sterkte ons . Bij de start van de tweede helft zagen we duidelijk dat Eeklo fysiek gezien zijn beste pijlen verschoten had en wij meer in de match kwamen . Seba VDS viel geblesseerd uit met een voetblessure en Cedric Lecluyse werd voorin een gedreven stoorzender voor de solide Eekloose defensie .Onze captain Alain Van Den Broucke behoedde ons van een 2-0 achterstand door een plaatsbal van terug Ngieme te stoppen . Op de 70 minuut kwam Belzele er toch eens goed uit en Arne Cazaerck werd op links aangespeeld even voor het penaltygebied van de thuisploeg . Arne controleerde met de borst de bal met de rug naar de goal en probeerde een omhaal richting doel . De bal viel ongelukkig op de dwarsligger maar een goed gevolgde Jarno Gabriël kon mooi binnentikken 1-1 .

De Meetjeslanders waren van slag en opeens kwamen wij ook meer in balbezit en ging het gedurende de laatste 20 minuten meer over en weer . Eeklo probeerde het nog met een laatste offensief om alle punten thuis te houden maar wij hielden stand en veroverden een mooi puntje waarop wij eerlijk gezegd bij het zien van het begin van de partij niet verwacht hadden .
Volgende week komt leider Drongen op bezoek . Onze ziekenboeg neemt uitbreiding , Lecluyse is geschorst . We proberen er alles aan om ze het lastig te maken . Op papier zijn we kansloos maar in voetbal kan alles !!

Belzele speelde met :

Van Den Broucke –De Somviele – Verclyte – Malysse – Gabriël –Cazaerck – Van De Sompel – Goethals – De Zutter – Van Eenaeme en Lippens .
Res : Van Der Gracht – Colpaert – Van Driessche en Lecluyse

Verslag : GC Koen C.

Wedstrijdverslag KFCE Belzele – DKW Evergem

Wedstrijdverslag                            17°competitiematch                                                    Datum : 05/01/2020

 “ Zure nederlaag na zoutloze derby “

 KFCE Belzele – DKW Evergem               1 – 2

 Zoals aangekondigd in het recentste artikel dat vrijdag laatstleden in de krant verscheen, zou het vandaag een derby worden waarbij beide ploegen beslist  geen puntenverlies wouden lijden .

Voor de burenstrijd tegen DKW misten we uiteindelijk toch wel enkele spelers die in dergelijke wedstrijden zeker een meerwaarde konden betekenen . Met Jelle Lippens geschorst , Sam Schauvliege  , Maxim De Baerdemaeker en Brent Van Leene gekwetst startten we dit toch wel belangrijk duel niet op volle sterkte  .

Dit mogen we zeker niet als enig excuus voorop schuiven , de prestatie die onze jongens op de grasmat brachten was ondermaats en op het einde van de rit waren we het kind van de rekening .

De eerste helft zag het er nog vrij belovend uit want met de rust leidden wij met 1-0 . een doelpunt van Alex Oduro , zijn 9de van het seizoen , na een mooi getrapte hoekschop op rechts door de heroptredende Arne Cazaerck kon onze topscoorder met het hoofd afwerken . Voor de rest ging het op en neer en waren er weinig gevaarlijke fases op te merken .

De tweede helft startte en hetzelfde spelbeeld kondigde zich aan . Opmerkelijk was wel dat DKW iets meer dreigde en wij weinig gevaarlijk waren . Was Belzele er nu te gerust in dat de Arsenalscore op het bord zou blijven staan tot op de 90°minuut men kwam toch bedrogen uit want 10 minuten voor het einde van de match kon de ingevallen Robin Schamp een snedige aanval van de bezoekers afwerken 1-1 . Wij waren van slag en bijgevolg kreeg DKW vleugels en het noodlot sloeg even voor affluiten toe . Hun captain Mickey Prempeh kon een gelijkaardige voorzet op rechts succesvol afronden en liet een verbouwereerde doelman Alain Vanden Broucke geen schijn van kans . Een laatste slotoffensief bracht niets meer op : weg driepunter , weg de kans om aan te sluiten bij de middenmoot .

 

Belzele speelde met :

Van Den Broucke –De Somviele – Verclyte – Malysse – Gabriël – Lecluyse- Cazaerck – Van De Sompel – Goethals – Oduro – Van Eenaeme .

Res : Westelinck – Verdegem – Colpaert – De Zutter

Verslag : GC Koen C.

Wedstrijdverslag SK Maldegem – KFCE Belzele

Wedstrijdverslag                            16°competitiematch                                                    Datum : 14/12/2019

 

“ Gelijkspel zou niet onverdiend geweest zijn “

SK Maldegem – KFCE Belzele                3 – 1

De verplaatsing zaterdagavond naar Maldegem , die we in de openingswedstrijd van de competitie thuis met 3-2 klopten ,  kondigde zich aan als een partij die je gerust als “ heel belangrijk “ mocht bestempelen . Bij winst : aansluiting met de middenmoot en verlies : positie net boven de kelder van de rangschikking .

Wetende dat we vandaag 4 vaste waarden missen m.n : Schauvliege – Van Leene– Cazaerck allen geblesseerd en De Somviele : geel geschorst,  maakte het onze coach zeker niet gemakkelijker op aangaande de opstelling van zijn team .

Maldegem was duidelijk belust op revanche sedert de heenwedstrijd en te meer het feit dat zij vorige week verloren tegen leider Sleidinge , stonden we voor een gedreven en opgeladen tegenstrever .  Dit zagen we vooral in de eerste helft want bij wijlen werden we weggespeeld door een gedreven SK Maldegem . De eerste 20 minuten was het afzien en de onvermijdelijke goal hing al een tijdje in de lucht toen op de 26°min Roels onze captain Alain VDB verschalkte met een ver mooi hard schot onder de deklat (1-0 ) . Vanaf dat moment kwamen wij meer in de match en konden enkele malen dreigen via Seba VDS en Oduro . Deze laatste kon op een diefje na hoekschop en net vóór de rust aan de verste paal binnentikken ( 1-1 ) .

Een tweede helft die meer op en neer ging met een gretiger en gevaarlijker Belzele . Dit liet echter niet toe dat diezelfde Roels zijn ploeg op de 56°min terug op voorsprong bracht door een doorgekopte voorzet door Vyncke op zijn beurt zelf binnen te koppen (2-1 ) . Onze jongens deden er nog alles aan om een puntje uit de brand te slepen maar alles was tevergeefs . Pech bij de afwerking en de benadeling door de ref.die enkele beslissingen nam waarbij de thuisploeg serieus werd bevoordeeld . Op de 89min namen we alle risico op er een “drawke” uit te halen maar kregen het deksel op de neus 3-1 ( eindstand ) .

Volgend jaar 5/1/2020 wordt er terug op zondagmiddag om 14u30 gespeeld, thuis tegen DKW . Met deze derby wordt het al “ van moeten “ om uit de gevaarzone te blijven . De Somviele komt terug uit schorsing en hopelijk wordt de ziekenboeg met de geblesseerde spelers tot nul herleid . We missen wel sterkhouder Jelle Lippens die geel geschorst is .

Belzele speelde met :

Van Den Broucke – Colpaert –Lippens – Verclyte – Malysse – Gabriël – De Baerdemaeker – Van De Sompel – Goethals – Oduro – Van Eenaeme .

Res : Westelinck – Van Driessche – Lecluyse

Verslag : GC Koen C.