KFCE Belzele – FC Heusden Sport A 0 – 3

Wedstrijdverslag                            6° competitiematch 2022-23

“ Verliescijfers ferm overdreven wij terug offensief te weinig “

Na de overwinning vorige week wouden maar al te graag de positieve lijn doortrekken tegen FC Heusden A die we op papier toch moesten aankunnen . Nu het is zaterdagavond totaal anders gelopen !

De wedstrijd begon nochtans niet zo slecht want de eerste 10 minuten vertoefden we constant op de helft van onze tegenstrever maar bleven bij de afwerking in gebreke . Het volgende kwartier brak ons zeer zuur op want Heusden kwam in een tijdspanne van nog geen 10 minuten op een 0-2 via volgens mij goedkope, in geschenkverpakking twee tegendoelpunten . De eerste op vrije trap op rechts kort buiten de hoek van de grote baklijn  die rechtstreeks op doel langs het muurtje in de rechterbenedenhoek belandde . Een misverstand en te laat inschatten van die bal lag aan de basis van het te vermijden eerste doelpunt . Het tweede was er één met een grotere strik want op een afstandsschot vanuit de tweede lijn ging onze doelman Steven Comeyne niet zo vrijuit want hij kreeg het leder niet geklemd of zelfs niet goed weggebokst en de bal capprioleerde hoog onder de deklat in het doel 0-2 . Geen verwijt naar Steven die ons al meerdere malen onthield van tegendoelpunten in andere matchen maar hij was er toch wel ervan een beetje van slag . De rest van de eerste helft konden wij ondanks meer balbezit niet verder een aansluitingstreffer aantekenen .

Na de rust kwam Ali Yurtay in de plaats van Cé Lecluyse die in de eerste helft zeker niet zijn ritme vond . We zagen wel een offensiever KFCEB met heel veel balbezit maar terug o zo weinig dreiging in de zone van de waarheid . Er kwamen enkele kansjes voor Van Leene en Van Driessche maar de afwerking bleef ondermaats . Valt dat ene doelpuntje ben ik er zeker van dat we toch nog aanspraak konden maken op een gelijkspel want Heusden werd vooral tot verdedigen aangewezen . De tegenstander kweet zich uitstekend van hun defensieve kant en wij vonden geen gaatje in hun verdediging . In de blessuretijd konden zij de pil nog wat aansterken door terug na een weggevertje vanuit onze achterhoede de 0-3 aantekenen . Nu het kalf was toen al verdronken en na het affluiten verlieten we ontgoocheld ondanks een bevredigende onbeloonde tweede helft het terrein richting de kleedkamers .

Volgende week de verplaatsing naar het sterke SK Lochristi dat een pandoering kreeg van leider Watervliet ( 5-1 ) . Hopelijk worden wij niet het kind van de rekening want zij zullen zich ongetwijfeld willen herpakken na zo zware verliescijfers .

Belzele speelde met : S.Comeyne – T. Van Acker – K. Schynkel –S.Schauvliege – C. Lecluyse – A.Cazaerck –J.De Langhe – B.Van Leene – D.Goeman – M.Panhuysen – J.Van Driessche

Res : Ringoot B. – A.De Puydt – T.Van Hecke – Yurtay A.