VK Adegem   – KFCE Belzele              3 – 2

Wedstrijdverslag                           29° competitiematch

“ Vroege voorsprong niet kunnen vasthouden ! “

Een wedstrijd die totaal “ On – Belzeels “ begon want na nog geen minuut speeltijd kon Jef Van Driessche een mistasten in de Adegemse verdediging afstraffen en er 0-1 van maken . Dit gebeurde nog niet dit seizoen en de vraag was nu : kunnen we deze vroege bonus vasthouden ? .

Adegem nam direct het voortouw en wou al vlug de gelijkmaker aantekenen maar onze defensie organiseerde zich moedig en kon de druk voorlopig afhouden . Aanvallend konden wij verder in de eerste helft weinig dreigen en toen een fel verkouden Arne Cazaerck al vlug ( 30’ ) door Sander Van Driessche werd vervangen werden we nog meer op verdedigen van de voorsprong aangewezen . Gelukkig konden we dit vasthouden tot aan de koffie !!

De tweede helft startte en het duurde niet lang of terug ( zoals het al eerder meerdere malen gebeurde dit seizoen ) slikten we op een vrije trap een tegendoelpunt na een kopbal van R.Deleu . Adegem ging verder op hun élan en bestookten nu onophoudelijk onze verdediging die zich al vlug terug gewonnen moest geven na een snedige aanval nog geen 10 minuten later ( 2-1 ) . Veel konden we er niet tegen inbrengen en het werd nog erger toen diezelfde Ruben Deleu er rond de 65°min er 3-1 van maakte . De wedstrijd ging van dan af wat over en weer met wisselende kansjes toen in de slotminuut Cé Lecluyse de pil kon verzachten en de 3-2 eindscore op het bord bracht .

Een spijtig voorval na de wedstrijd toen op aangeven van de grensrechter Jef Van Driessche door de leiding op het matje werd geroepen wegens volgens hen onverantwoorde verbale uitingen en prompt door de ref een tweede gele kaart voor de neus werd geschoven . Gevolg rood en volgende week geschorst voor de laatste match van het seizoen . Ook onze doelman Boaz Ringoot kreeg zijn derde geel van het seizoen en mist tevens de afsluitende wedstrijd thuis tegen Merendree .