FC Kleit – KFCE Belzele: 4 – 1

Wedstrijdverslag 4° competitiematch

Verbetering merkbaar maar toch nog “te weinig“ !!

Dag van het WK wielrennen voor profs in Leuven . De kassier bij deze wedstrijd zag weinig supporters over de vloer komen want bijna geheel België zat voor het scherm om onze dood geverfde favoriet Wout Van Aert wereldkampioen te zien te worden . Maar net zoals bij het voetbal blijft dit onvoorspelbaar en werd het niks . Net zoals bij Belzele hadden wij de hoop onze eerste puntjes te kunnen pakken bij een stevige tegenstander maar na de tweede helft was alle hoop vervlogen .

Eén helft konden we standhouden tegen een snel en fysiek sterk Kleit die de wedstrijd domineerde en wij alleen maar aan verdedigen konden denken . Ruststand 0-0 en stiekem geloofden we in puntengewin . Maar deze hoop werd al vlug weggeveegd toen er op hoekschop via de deklat door de thuisploeg werd gescoord 1-0 . Tot overmaat van ramp slikten we nog geen 5 minuten later een lucky-goal toen een afgeweken schot via Saouti over onze knap spelende doelman Ringoot stomweg in het doel belandde 2-0 . De veer was gebroken en Kleit ging verder op hun elan en terug op hoekschop werd de 3-0 op de 67e min. binnengekopt . Het geluk was zeker niet aan onze zijde want een poging van een hardwerkende Lecluyse strandde op de deklat en bij de omschakeling werd de 4-0 ( al dan niet in buitenspelpositie ??? ) aangetekend . Een overdreven nederlaag voor onze verdienstelijke jonge jongens die via Stef Smet de pil nog iet of wat konden verlichten door in de slotminuut de eerredder te scoren .

Na 4 wedstrijden zijn we nog altijd puntloos met een beschamend doelsaldo van 2 gescoord ( 2x Stef Smet ) en 18 tegendoelpunten . Wij delen de laatste plaats met VV Zomergem die tevens 0  punten hebben. Volgende week de verplaatsing naar het hoog aangeschreven Lembeke die onder hun waarde geklasseerd staan . We recupereren captain A. Cazaerck en T. Van Acker beiden terug van reis . Voor de gekwetsten Schynkel , Verschueren en J. Colpaert komt deze 5°competitiewedstrijd nog iets te vroeg .

Hoop doet leven , misschien kan de nul van het bord geveegd worden maar het zal met volle overgave moeten zijn en een portie geluk die toch ook eens onze kant mag kiezen !

Belzele speelde met : B. Ringoot – R.Colpaert – J.Verdegem – A.De Puydt – S.Van Driessche – S.Schauvliege – C. Lecluyse – A. Saouti – J.Van Driessche – J.Van De Velde – D. Verclyte .

Res : Van der Gracht A. – Riyah – S.Smet – A. De Wispelaere

Verslag : GC Koen C.